DEKLARATE
Forumi Musliman i Shqiperise ka percjelle me shume vemendje e simpati protestat e fundit studentore te perhapura ne te gjithe vendin dhe me perkrahje mbarepopullore.
Forumi e vlereson kete ngjarje si nje bekim per vendin dhe shprese per te ardhmen e tij. Demonstrimet paqesore, te kulturuara dhe te barazlarguara nga interesat e ngushta te partive politike i japin kesaj levizjeje legjitimitet dhe autoritet te padiskutueshem. Kerkesat e parashtruara deri tani nga studentet jane bazike dhe plotesisht te arsyeshme, dhe te qarta. Ato duhet te pranohen menjehere nga Kryeministri Edi Rama pa pasur nevoje per tryeza te stisura dialogu.
Forumi Musliman i Shqiperise mbetet pa rezerva ne mbeshtetje te kauzes se drejte studentore dhe te te gjitha shtresave shoqerore ne nevoje te braktisura nga shperfillja qeveritare.
Ju bejme thirrje te gjithe entiteteve politike dhe shoqerore qe ta nderojne dhe t’i bashkengjiten me respekt kesaj proteste. Fisnikeria e synimeve te studenteve eshte kauza per te ardhmen e vlerave te verteta te dijes e begatise.