Forumi Musliman i Shqipërisë

Kategoria: Diskriminim Fetar

Diskriminim FetarMedia

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë?

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë? Një udhërrëfyes i thjeshtë Ka vrarë dhjetëra mijëra njerëz dhe ka shpërngulur miliona të tjerë. E ardhmja e tij gjendet në të shkuarën e tij. Ne po e zbërthejmë atë.   Nga stafi i Al Jazeera-s   Konflikti izraelo-palestinez, i cili ka shkaktuar vdekjen e dhjetëra mijëra jetëve dhe […]...
ArabishtDiskriminim FetarMediaRaportime

Islamofobia në Shqipëri 2021

تقرير الإسلاموفوبيا في ألبانيا 2021 مقدمة يعود التقرير الأول عن الإسلاموفوبيا الصادر عن المنتدى الإسلامي الألباني إلى عام 2016، حيث استمرت جهود المنتدى السنوية للحصول على صورة أوضح لأعمال وظواهر الإسلاموفوبيا على أساس كل حالة على حدة. وقد تركز المنتدى الإسلامي الألباني بشكل أوسع فيما يتعلق بالمشاكل التي يواجهها المجتمع المسلم الألباني، ولكون المنتدى على […]...
ArkiviDiskriminim FetarMonitorimi i Mediave

Deklaratë mbi shoqërimin e imamit të xhamisë së Medresesë në Policinë e Tiranës

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË DEKLARATË PËR MEDIA / ARKIV Deklaratë mbi shoqërimin e imamit të xhamisë së Medresesë në Policinë e Tiranës 28/04/2012   Forumi Musliman i Shqipërisë është njohur me rastin e shoqërimit të imamit të Xhamisë së Medresesë në Drejtorinë e Policisë së Tiranës në Degën e Antiterrorit i bërë me kërkesën e […]...
Diskriminim FetarRaportime

Rastet e evidentuara të përjashtimit të vajzave nga shkollat e arsimit parauniversitar

Rastet e evidentuara të përjashtimit të vajzave nga shkollat e arsimit parauniversitar Rastet e vitit 2001 Fier shkolla e mesme “Janaq Kilica” Edlira Dylmishi FIER – Një tjetër vajzë “e pëson” nga shamia. Këtë radhë, në Fier. Madje, dukuria “ferexhe” zë fill pikërisht në këtë qytet. Nuk ishin të parat katër vajzat e shkollës së […]...