Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Islamofob

Arkivi

FMSH dhe shoqatat muslimane, indinjohen nga islamofobia dhe racizmi i Ben Blushit

Deklaratë për Shtyp / ARKIV FMSH dhe shoqatat muslimane, indinjohen nga islamofobia dhe racizmi i Ben Blushit 28 – Prill – 08 Shoqatat Muslimane të Shqipërisë kanë përcjellë me keqardhje dhe indinjatë botimin e romanit të Ben Blushit “Të jetosh në ishull” dhe bujën mediatike me të cilën u shoqërua ai. Ndonëse tinëzisht në promovimin e […]...
ArkiviMediaPer Media

Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 21-qershor-06 SU: Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar dhe monitoruar që nga muaji mars 2006 shkrimin e shkrimtarit Ismail Kadare ‘Identiteti Evropian i Shqiptarëve’, replikat e akademikut Rexhep Qosja dhe debatet që janë hapur në […]...
ArkiviMediaPer Media

Reagim ndaj fetarizimit të diskursit

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp / ARKIV 18.12.2005 Su: Reagim ndaj fetarizimit të diskursit në mbledhjen e fundit të Këshillit Drejtues të Partisë Socialiste Në datë 18.12.2005, të ditës së shtunë, në Tiranë u mblodh Këshilli Drejtues i Partisë Socialiste të Shqipërisë. Forumi Musliman i Shqipërisë vuri re, krahas zhvillimeve normale të një […]...