Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Forumi Musliman

MediaNjoftimRaportime

Kërkesë për emërtime rrugësh në Tiranë

Kërkesë për emërtime rrugësh në Tiranë   Forumi Musliman i Shqipërisë i është drejtuar me një kërkesë të posaçme Bashkisë së Tiranës për vendosjen dhe emërtimin e rrugëve të kryeqytetit me emrat e figurave të shquara muslimane. Në këtë kërkesë janë përfshirë emrat e dy kryebashkiakëve tironas Zyber Hallulli dhe Ali Dërhemi! Po ju drejtohemi […]...
AktiviteteMediaNjoftimPer Media

Deklaratë për Media për Censi 2023

Deklaratë për Media për Censi 2023 Fort të nderuar motra dhe vëllezër muslimanë! Ju përshëndes me përshendetjen islame “Es-selamu Alejkum” . Allahu ju ka nderuar me Fene Islame. Të jeni krenarë me këtë fe. Allahu ju begatoftë me gjithë të mirat. Besoj, se jeni informuar që në vendin tonë ka nisur regjistrimi i popullsisë, sipas […]...
ArkiviMediaNjoftimOpinion

Deklaratë e Forumit mbi lojërat e fatit

DEKLARATË E FMSH MBI LOJËRAT E FATIT Bismilahir-Rrahmanir-Rrahim. Në Emër të Allahut, Mëshirëplotit, Mëshirëdhuruesit MBI PROJEKTLIGJIN PËR LOJRAT E FATIT Forumi Musliman i Shqipërisë e ka ndjekur me vëmendje e shqetësim procesin e diskutimit të projektligjit për lojrat e fatit, që iu  paraqit Kuvendit. Sipas zëvendësministres për Ekonominë e Financat Vasilika Vjero, “qëllimi kryesor i […]...
MediaNjoftim

Nexhmi Haveriku- veprimtar i shquar social

Nexhmi Haveriku Nexhmi Haveriku, i lindur në Kavajë 06-02-1950, dhe banues po në këtë qytet. Para vitit 1992 ka punuar si teknik mekanik, teknik ndërtimi dhe si ekonomist. Në vitin 1992 themelon shoqërinë ndërtimore “Vëllezerit Haveriku”, e cila e fillon veprimtarinë e saj me ndërtime godinash administrative (zyra, magazina sheshe etj). Ndërton “Kompleksin Islamik” në […]...
MediaNjoftim

KMSH t’ju kthehet besimtarëve!

KMSH t’ju kthehet besimtarëve!- ka qenë motoja e zhvillimit të një tubimi proteste nga besimtarët e Tiranës dhe FMSH. Zhvillimet e parregullta dhe antistatutore kanë shoqëruar procesin e zgjedhjes së Këshillave në Komunitetin Mysliman të Shqipërisë, një proces i cili ka vuajtur dhe po vuan mungesën e transparencës së vazhdueshme nga stafet e Myftinive përkatëse […]...
Media

“Ndaloni Djegien e Kuranit, Djegia e Kuranit nuk është demokraci”

Tiranë, 03/07/2023   Notë proteste drejtuar Ambasadës së Mbretërisë së Suedisë në Tiranë   E nderuar Ms Elsa Håstad- Ambassador   Përmes mediave u njoftuam se një individ ka djegur Kuranin në Stokholm ditën e Bajramit të Kurbanit më 28/06/2023 në mënyrë demonstrative duke fyer dhe ofenduar kështu ndjenjat e të gjithë botës muslimane pa dallim. […]...