Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: 2008

Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës

Deklaratë për shtyp/ ARKIV Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës 31 – dhjetor – 2008  Forumi Musliman i Shqipërisë po ndjek me shqetësim të thellë ngjarjet e ditëve të fundit në Rripin e Gazës, ku ushtria izraelite ne cilësinë e okupatorit të tokave palestineze po bombardon pa mëshirë, në kundërshtim […]...
Arkivi

FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri

Përgjigje:  ARKIV FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri 13 – Nëntor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar me interes punimin e znj. Miranda Vickers me titull “Islam in Albania” të botuar në mars 2008 për Grupin e Kërkimeve dhe Vlerësimeve të Përparuara (Advanced Research and Assessment Group) të Akademisë së Mbrojtjes së […]...
Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama

Letër- ARKIV:   Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama 11 – nëntor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me interes zgjedhjet presidenciale në Amerikë dhe fitoren në këto zgjedhje të Senatorit Barak  Obama. Me këtë rast ky Forum i përcjell Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë përgëzime të sinqerta. Forumi uron […]...
Arkivi

FMSH i apelon OSBE-së, që të ndihmojë në luftën kundër Racizmit dhe Islamofobisë në Shqipëri

Letër -ARKIV: FMSH i apelon OSBE-së, që të ndihmojë në luftën kundër Racizmit dhe Islamofobisë në Shqipëri 03 – Qershor – 08/ Për:  Shkëlqesinë e tij, Kryetari i përfaqësisë së OSBE-së në Shqipëri, Ambasadori Robert Bosch I nderuar z. ambasador, Të mbështetur në deklaratën e kryetarit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë z. Miguel Angel Moratinos, të datës 10 tetor 2007, në Deklaratën […]...
Arkivi

FMSH dhe shoqatat muslimane, indinjohen nga islamofobia dhe racizmi i Ben Blushit

Deklaratë për Shtyp / ARKIV FMSH dhe shoqatat muslimane, indinjohen nga islamofobia dhe racizmi i Ben Blushit 28 – Prill – 08 Shoqatat Muslimane të Shqipërisë kanë përcjellë me keqardhje dhe indinjatë botimin e romanit të Ben Blushit “Të jetosh në ishull” dhe bujën mediatike me të cilën u shoqërua ai. Ndonëse tinëzisht në promovimin e […]...
AktiviteteArkivi

“INTEGRIMI I SHQIPTARËVE NË EUROPË DHE VLERAT QË ISLAMI PËRCJELL NË KËTË INTEGRIM”

SIMPOZIUM KOMBËTAR  “INTEGRIMI I SHQIPTARËVE NË EUROPË DHE VLERAT QË ISLAMI PËRCJELL NË KËTË INTEGRIM” Simpoziumi do të mbahet më datë 02/02/2008, në qytetin e Kavajës, në orën 10.00 – Muslimanët shqiptarë dhe integrimet europiane- Nexhat Ibrahimi – Kushtet dhe standartet për integrim. Kërkesa islame përpara se të jenë standarte për integrim- Kreshnik Osmani – Të […]...