Forumi Musliman i Shqipërisë

Monthly Archives: August 2023

MediaOpinion

Islamofobi në rritje në vendet e Bashkimit Evropian

Islamofobi në rritje në vendet e Bashkimit Evropian Roald A. HYSA Rritja e nivelit të Islamofobisë në të gjitha rrjetet sociale, portalet apo edhe agjencitë e ndryshme, të cilat së fundmi kanë përcjellur lajmet mbi djegien e Kuranit Fisnik në Suedi e Danimarkë i ka tejkaluar nivelet e zakonshmërisë mediatike. Megjithëse Danimarka dhe Suedia kanë […]...
MediaNjoftim

Nexhmi Haveriku- veprimtar i shquar social

Nexhmi Haveriku Nexhmi Haveriku, i lindur në Kavajë 06-02-1950, dhe banues po në këtë qytet. Para vitit 1992 ka punuar si teknik mekanik, teknik ndërtimi dhe si ekonomist. Në vitin 1992 themelon shoqërinë ndërtimore “Vëllezerit Haveriku”, e cila e fillon veprimtarinë e saj me ndërtime godinash administrative (zyra, magazina sheshe etj). Ndërton “Kompleksin Islamik” në […]...
MediaOpinionPer Media

Për një KMSH dinjitoze, pa idhull Gylenin

Nga Roald A. Hysa*: Për një KMSH dinjitoze, pa idhull Gylenin Përpjekja e pafrenueshme për një institucion ndryshe, era fe e jo sekt   Zhvillimet shoqërore e historike të pasviteve 1990 e futën Shqipërinë në fazën e tranzicionit nga një regjim politik monopartiak dhe totalitarist në një regjim demokratik pluripartiak me tendencë kapitalizimin e një […]...
NjoftimOpinion

Diversion me foto-

Diversion Sqarim nga hoxhë Justinian Topulli Në Mekë po zhvillohet një konferencë ndërkombëtare me drejtues muslimanë dhe dijetarë nga shumë vende të botës, dhe në një moment dikush ka kapur në foto një shtrëngim duarsh, që duket krejt rastësor, mes kryetarit gylenist të KMSH dhe kryetarit të Dijanetit të Turqisë. Pas kësaj portalet gyleniste dhe […]...
MediaNjoftim

Gylenistët të largohen nga Komuniteti Mysliman

Gylenistët të largohen nga Komuniteti Mysliman Forumi Musliman i Shqipërisë synon t’i bëjë të ditur besimtarëve dhe opinionit publik se stafi gylenist në krye të KMSH nuk është përgjegjësi kryesor i gjendjes së krijuar në këtë institucion. Përgjegjësi kryesor i kësaj gjendje është udhëheqësi shpirtëror i tyre Fet’hullah Gylen. Idhtarët e tij të instaluar në […]...
MediaNjoftim

PËRKUJTESË- KMSH duhet t’i kthehet besimtareve

PËRKUJTESË Bismilahir-Rrahmanir-Rrahim Me Emrin e Allahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit Forumi Musliman i Shqipërisë ka bërë thirrje publike për një tubim paqësor në kuadër të sensibilizimit të besimtarëve muslimanë dhe opinionit publik për manipulimin që po iu bëhet zgjedhjeve për organet përfaqësuese të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë. Tubimi është parashikuar të mbahet ditën e Premte më […]...