Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Palestina

Diskriminim FetarMedia

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë?

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë? Një udhërrëfyes i thjeshtë Ka vrarë dhjetëra mijëra njerëz dhe ka shpërngulur miliona të tjerë. E ardhmja e tij gjendet në të shkuarën e tij. Ne po e zbërthejmë atë.   Nga stafi i Al Jazeera-s   Konflikti izraelo-palestinez, i cili ka shkaktuar vdekjen e dhjetëra mijëra jetëve dhe […]...
MediaNjoftimOpinion

Grabitja

Grabitje Izraeli e përligj grabitjen e tokës së palestineze përmes dy narrativave, njëra historike dhe tjetra fetare. Ajo historike duket se përdoret më së shumti për opinionin ndërkombëtar, edhe pse është skandaloze për nga logjika dhe legjitimiteti që pretendon. Por ajo që ka më shumë rëndësi mendoj se, është pikërisht narrativa fetare, e cila është […]...
Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë mbështet nismën e Palestinës

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË DEKLARATË PËR MEDIA/ ARKIV Forumi Musliman i Shqipërisë mbështet nismën e Palestinës.        26/09/2011 E drejta e Palestinës për të shpallur shtetin e vet të njohur ndërkombëtarisht ka qenë në qendër të vëmendjes të një veprimtarie sensibilizuese organizuar nga Forumi Musliman i Shqipërisë. Në mbështetje të iniciativës për njohjen e Shtetit të […]...
Arkivi

FMSH dënon sulmin terrorist të komandove izraelite

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 02-qershor-2010 FMSH dënon sulmin terrorist të komandove izraelite  Forumi Musliman i Shqipërisë mësoi me tronditje dhe indinjatë për sulmin terrorist të komandove izraelite ndaj një flote humanitare me vullnetarë nga 33 shtete anëtare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, e cila në mbrëmjen e 31 Majit 2010 po […]...
Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës

Deklaratë për shtyp/ ARKIV Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës 31 – dhjetor – 2008  Forumi Musliman i Shqipërisë po ndjek me shqetësim të thellë ngjarjet e ditëve të fundit në Rripin e Gazës, ku ushtria izraelite ne cilësinë e okupatorit të tokave palestineze po bombardon pa mëshirë, në kundërshtim […]...
NjoftimPer Media

FMSH dënon deklaratat e Qeverisë Shqiptare

Me emrin e Allahut Mëshiruesit – Mëshirëbërësit Forumi Musliman i Shqipërisë dënon deklarimin e Qeverisë së Republikës së Shqipërisë në përkrahje të Shtetit të Izraelit. Situata tragjike e krijuar nga dhuna e ushtruar mbi popullsinë palestineze në Jeruzalemin Lindor e në Gaza nga shteti izraelit tashmë e shpalosur në mënyrë të qartë përpara opinionit publik […]...