Forumi Musliman i Shqipërisë

Kategoria: Njoftim

MediaNjoftim

Thirrje ndaj Qeverisë së Shqipërisë…

Thirrje ndaj Qeverisë së Shqipërisë që “të mos heshtë përballë krimeve të luftës dhe gjenocidit në Gaza” Në deklaratën e përbashkët të 240 profesionistëve dhe personaliteteve të fushave të ndryshme shprehet solidariteti me popullsinë palestineze dhe i bëhet thirrje “Qeverisë shqiptare të mos heshtë përballë krimeve të luftës dhe gjenocidit në Gaza”   Pedagogë, profesionistë, […]...
MediaNjoftim

Civilët e pambrojtur dhe Gaza

Bismilahir Rrahmanir Rrahim Në emër të Allahut Mëshiruesit Mëshirëdhënësit Civilët e pambrojtur dhe Gaza   Forumi Musliman i Shqipërisëka përcjellë me dhimbje të thellë konfliktin e fundit izraelito-palestinez, që kulmoi me shpërthimin e një rakete në El-Ehli Baptist Hospital në Gaza, ku mbetën të vrarë qindra pacientë e civilë të pambrojtur. Është tashmë e ditur […]...
MediaNjoftim

Tubim për paqen dhe lirinë në Palestinë.

Tubim për paqen dhe lirinë në Palestinë. Tubim do të organizohet ditën e Premte 20 tetor në orën 16:30, në sheshin Skënderbej. Forumi Musliman i Shqipërisë organizon një tubim në mbështetje të paqes dhe lirisë së popullit palestinez. Në këtë tubim do të bëhet thirrje për ndalimin e luftës si dhe do të dënohen krimet […]...
MediaNjoftim

Në Gaza janë vrarë qindra pacientë e civilë të pambrojtur

Bismilahir Rrahmanir Rrahim Në emër të Allahut Mëshiruesit Mëshirëdhënësit Në Gaza janë vrarë qindra pacientë e civilë të pambrojtur   Forumi Musliman i Shqipërisë ka përcjellë me dhimbje të thellë konfliktin e fundit izraelito-palestinez, që kulmoi me shpërthimin e një rakete në El-Ehli Baptist Hospital në Gaza, ku mbetën të vrarë qindra pacientë e civilë […]...
MediaNjoftimRaportime

Civilë nga të dy krahët janë duke paguar çmimin

  Civilë nga të dy krahët janë duke paguar çmimin e një përshkallëzimi të paprecedent në armiqësinë ndërmjet Izraelit dhe Gazas, ndërkaq rritet numri i të vdekurve     Forcat e sigurisë izraelite dhe grupet e armatosura palestineze duhet të bëjnë çdolloj përpjekje për të mbrojtur jetët e civilëve në luftime e sotme* në Izrael […]...
MediaNjoftimOpinion

Grabitja

Grabitje Izraeli e përligj grabitjen e tokës së palestineze përmes dy narrativave, njëra historike dhe tjetra fetare. Ajo historike duket se përdoret më së shumti për opinionin ndërkombëtar, edhe pse është skandaloze për nga logjika dhe legjitimiteti që pretendon. Por ajo që ka më shumë rëndësi mendoj se, është pikërisht narrativa fetare, e cila është […]...