Forumi Musliman i Shqipërisë

Monthly Archives: January 2022

ArkiviMediaPer Media

Reagim ndaj citimeve të ish-presidentit Mejdani

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 1-tetor-06 Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me shqetësim në median vizive dhe të shkruar në Shqipëri të ashtuquajturën konferencë të radhës për tolerancë fetare në Ballkan, e cila është organizuar në datë 30 gusht 2006 nga shoqata “Millenium Club Center” e drejtuar nga Mentor Nazarko. Në […]...
ArkiviMediaPer Media

Tre fetë e kanë burimin tek Ibrahimi

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 17-shtator-06 Forumi Musliman i Shqipërisë mbështet deklaratën e Komunitetit Musliman të Shqipërisë në lidhje me prononcimin më të fundit të Papa Benediktit të XVI-të, në të cilën Feja Islame dhe profeti i saj Muhamedi (a.s) paraqiten në një dritë të shtrembëruar dhe i bashkohet indinjatës së shprehur […]...
ArkiviMediaPer Media

Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 21-qershor-06 SU: Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar dhe monitoruar që nga muaji mars 2006 shkrimin e shkrimtarit Ismail Kadare ‘Identiteti Evropian i Shqiptarëve’, replikat e akademikut Rexhep Qosja dhe debatet që janë hapur në […]...
ArkiviMediaPer Media

FMSH përshëndet pranimin e ujgurëve muslimanë në Shqipëri

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 13-maj-06 Forumi Musliman i Shqipërisë, përshëndet vendimin e Qeverisë së Republikës së Shqipërisë, për pranimin e pesë qytetarëve muslimanë kinezë, të etnisë ujgure, të cilët kanë ardhur në Shqipëri më 5 maj 2006 për të kërkuar strehim politik. Duke shprehur keqardhjen për vuajtjet që këta individë kanë […]...
ArkiviMediaPer Media

Deklaratë kundër vendosjes së bustit të Nënë Terezës në Shkodër

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp / ARKIV Shkodër më, 19/ 03/ 2006 Su: Deklaratë kundër vendosjes së bustit të Nënë Terezës në Shkodër Qytetarët e Shkodrës, përmes mediave lokale, morën informacion se, Këshilli Bashkiak në një mbledhje të rradhës do të miratojë vendosjen e shenjtores katolike, Nënë Tereza, në hyrje të qytetit. Ne […]...
ArkiviMediaPer Media

Karikaturat daneze ofendojnë ndjenjat e muslimanëve dhe nxisin islamofobinë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 03.02.2006 Karikaturat daneze ofendojnë ndjenjat e muslimanëve dhe nxisin islamofobinë   Forumi Musliman i Shqipërisë ka mësuar nga një numër burimesh se në 30 shtator 2005, gazeta daneze Jyllands-Posten ka publikuar 12 karikatura, ku profeti i islamit, Muhamedi s.a.s. është përshkruar si terrorist dhe në forma të […]...