Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: 2006

ArkiviMediaPer Media

Reagim ndaj citimeve të ish-presidentit Mejdani

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 1-tetor-06 Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me shqetësim në median vizive dhe të shkruar në Shqipëri të ashtuquajturën konferencë të radhës për tolerancë fetare në Ballkan, e cila është organizuar në datë 30 gusht 2006 nga shoqata “Millenium Club Center” e drejtuar nga Mentor Nazarko. Në […]...
ArkiviMediaPer Media

Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 21-qershor-06 SU: Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar dhe monitoruar që nga muaji mars 2006 shkrimin e shkrimtarit Ismail Kadare ‘Identiteti Evropian i Shqiptarëve’, replikat e akademikut Rexhep Qosja dhe debatet që janë hapur në […]...
ArkiviMediaPer Media

FMSH përshëndet pranimin e ujgurëve muslimanë në Shqipëri

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 13-maj-06 Forumi Musliman i Shqipërisë, përshëndet vendimin e Qeverisë së Republikës së Shqipërisë, për pranimin e pesë qytetarëve muslimanë kinezë, të etnisë ujgure, të cilët kanë ardhur në Shqipëri më 5 maj 2006 për të kërkuar strehim politik. Duke shprehur keqardhjen për vuajtjet që këta individë kanë […]...
ArkiviMediaPer Media

Deklaratë kundër vendosjes së bustit të Nënë Terezës në Shkodër

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp / ARKIV Shkodër më, 19/ 03/ 2006 Su: Deklaratë kundër vendosjes së bustit të Nënë Terezës në Shkodër Qytetarët e Shkodrës, përmes mediave lokale, morën informacion se, Këshilli Bashkiak në një mbledhje të rradhës do të miratojë vendosjen e shenjtores katolike, Nënë Tereza, në hyrje të qytetit. Ne […]...
ArkiviMediaPer Media

Reagim ndaj kryqeve të vendosura në Shkodër

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 12.01.2006 Su: Reagim ndaj kryqeve të vendosura në Shkodër Forumi Musliman i Shqipërisë, i mbledhur dje për të analizuar ngjarjen e rëndë të rrëzimit të kryqit në Bushat të Shkodrës, shpreh keqardhjen për akte të tilla që cënojnë emocionet e besimtarëve dhe harmoninë ndërfetare në vend. Duke […]...
ArkiviMediaPer Media

Dhunohet Xhamia e Tabakëve në Tiranë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp / ARKIV 03.01.2006 Su: Dhunohet Xhamia e Tabakëve në Tiranë Në paraditën e 1 janarit të këtij viti, një akt i rëndë barbarie preku xhaminë e njohur të Tabakëve në kryeqytet. Persona të panjohur pasi kanë shpërthyer derën e xhamisë kanë dhunuar simbolikisht dhe fizikisht mjediset e faljes, […]...