Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: shqiptar

AktiviteteArkivi

“INTEGRIMI I SHQIPTARËVE NË EUROPË DHE VLERAT QË ISLAMI PËRCJELL NË KËTË INTEGRIM”

SIMPOZIUM KOMBËTAR  “INTEGRIMI I SHQIPTARËVE NË EUROPË DHE VLERAT QË ISLAMI PËRCJELL NË KËTË INTEGRIM” Simpoziumi do të mbahet më datë 02/02/2008, në qytetin e Kavajës, në orën 10.00 – Muslimanët shqiptarë dhe integrimet europiane- Nexhat Ibrahimi – Kushtet dhe standartet për integrim. Kërkesa islame përpara se të jenë standarte për integrim- Kreshnik Osmani – Të […]...
Arkivi

FMSH shqetësohet nga fushata kristjanizuese dhe abuzimi me Nënë Terezën

Deklaratë për Shtyp / ARKIV FMSH shqetësohet nga fushata kristjanizuese dhe abuzimi me Nënë Terezën 19-shtator-07 Forumi Musliman i Shqipërisë, ndjehet i shqetësuar për mospërfilljen e organeve shtetërore për t’i dhënë përgjigje kërkesës së Kryesisë së Këshillit të Përgjithshmë të Bashkësisë Islame të Shqipërisë (përfaqësuese e një pjese të rëndësishme të popullit tonë), e cila […]...
ArkiviMediaPer Media

Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 21-qershor-06 SU: Forumi Musliman ndjehet i shqetësuar nga racizmi dhe islamofobia e Ismail Kadaresë Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar dhe monitoruar që nga muaji mars 2006 shkrimin e shkrimtarit Ismail Kadare ‘Identiteti Evropian i Shqiptarëve’, replikat e akademikut Rexhep Qosja dhe debatet që janë hapur në […]...
Monitorimi i Mediave

Islamofobia dhe zhvillimet e saj në kontekstin shqiptar

Roald A. HYSA* Fenomeni i Islamofobisë është një fenomen që u bë më i ndjeshëm në nivel global pas ngjarjeve të 11 shtatorit në SHBA dhe u shfaq në forma të ndryshme në vendet e ndryshme të Perëndimit. Shumë përkufizime janë dhënë për këtë fenomen ku e mbizotëron mu ai mospëlqim i thellë ndaj Islamit […]...