Forumi Musliman i Shqipërisë

Monthly Archives: September 2023

MediaMonitorimi i MediaveNjoftim

Gazeta Mejdani dhe drejtuesi i saj Mustafë Bajrami

Gazeta Mejdani dhe drejtuesi i saj Mustafë Bajrami Informim për publikun! Mbrëmë në një debat televiziv në Kosovë u folë për rastin e Manastirit të Banjskës dhe gjithçka ndodhi përreth tij. Ndër të tjera, aty u diskutua për mënyrën dhe rrjedhën e cilësimit të grupës serbe të armatosur. Bazuar në atë që shkruanin mediat kosovare […]...
ArabishtDiskriminim FetarMediaRaportime

Islamofobia në Shqipëri 2021

تقرير الإسلاموفوبيا في ألبانيا 2021 مقدمة يعود التقرير الأول عن الإسلاموفوبيا الصادر عن المنتدى الإسلامي الألباني إلى عام 2016، حيث استمرت جهود المنتدى السنوية للحصول على صورة أوضح لأعمال وظواهر الإسلاموفوبيا على أساس كل حالة على حدة. وقد تركز المنتدى الإسلامي الألباني بشكل أوسع فيما يتعلق بالمشاكل التي يواجهها المجتمع المسلم الألباني، ولكون المنتدى على […]...
MediaNjoftimPer Media

Aktivisti i mirënjohur musliman Davide Pikardo

Aktivisti i mirënjohur musliman Davide Pikardo viziton Tiranën Davide Pikardo, drejtor ekzekutiv i LaLuce.news një nga projektet më të mirënjohura muslimane në Itali, njëkohësisht edhe një nga zëdhënësit më të spikatur të bashkësisë muslimane italiane vizitoi Tiranën. Ai u prit në një takim pune nga përfaqësuesit e FMSH-së, kryetari Fisnik Kruja, sekretari Roald A. Hysa […]...
MediaNjoftimOpinion

Një poker ambasadash nën tryezën e lajmit

Një poker ambasadash nën tryezën e lajmit SHPËTIM DODA Aspekt i parë lidhet me burimin e lajmit, i cili na tregon rrugën që paska ndjekur Bujar Spahiu. Për trajtimin e kërcënimeve që pretendon se i janë bërë, Bujar Spahiu iu qenkërka drejtuar përfaqësive diplomatike të akredituara në Shqipëri! Përpara tri ditësh u përcoll lajmi se […]...
AktiviteteMediaNjoftimPer Media

Deklaratë për Media për Censi 2023

Deklaratë për Media për Censi 2023 Fort të nderuar motra dhe vëllezër muslimanë! Ju përshëndes me përshendetjen islame “Es-selamu Alejkum” . Allahu ju ka nderuar me Fene Islame. Të jeni krenarë me këtë fe. Allahu ju begatoftë me gjithë të mirat. Besoj, se jeni informuar që në vendin tonë ka nisur regjistrimi i popullsisë, sipas […]...
ArkiviMediaOpinion

Familja shqetësim i të gjithë muslimanëve shqiptarë

Familja shqetësim i të gjithë muslimanëve shqiptarë për Censin 2023   Roald A. HYSA   I dashur qytetar i Tiranës, i Shqipërisë dhe i të gjitha trojeve ku flitet shqipja jonë e bukur. Unë që po të shkruaj jam një anëtar i një prej xhamive të Tiranës dhe ajo që po të drejtohem ty është […]...