Forumi Musliman i Shqipërisë

Monthly Archives: October 2021

NjoftimPer Media

Termat “prindi 1” apo “prindi 2” janë të papranueshëm

Forumi Musliman i Shqipërisë shpreh shqetësimin e thellë mbi shpërndarjen e një formulari në kopshtet e Tiranës, ku padrejtësisht dhe paligjshmërisht përmenden termat “prindi 1”, “prindi 2” dhe “të tjerë”. Ky veprim ka hasur edhe në indinjatën e prindërve të fëmijëve, të cilët na e kanë përcjellë këtë shqetësim të tyren. E si mund të […]...
Njoftim

“Sfidat e reja të Bashkësisë Muslimane për Islamofobinë”

Një takim i frytshëm ky i organizuar nga Forumi Musliman i Shqipërisë për të nxjerrë në pah sfidat e reja të bashkësisë muslimane që e presin atë, si dhe format e reja të shfaqjeve islamofobike në shoqërinë shqiptare. Në këtë takim ku morën pjesë një grup intelektualesh të specializuara në fusha të ndryshme në qendër […]...
Per Media

FMSH mbështet peticionin e besimtarëve

DEKLARATË Forumi Musliman i Shqipërisë mbështet pa rezerva peticionin e besimtarëve drejtuar Komunitetit Mysliman të Shqipërisë për ndalimin e shitjes, dhënies për ndërtim (me përqindje) apo dhënies së lejes për ndërtim nga Bashkia për dy parcela me sipërfaqe 1076 metra katrorë dhe 1000 metra katrorë të ndodhura në Bulevardin e Ri të Tiranës, pronë vakëf […]...