Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Islam

Opinion

Aleanca e Fudulit…

Nga Hoxha dr. Justinian TOPULLI Na përcillet se Profeti i Allahut ka thënë: “Kam dëshmuar bashkë me xhaxhallarët e mi një aleancë në shtëpinë e Abdullah ibn Xhudanit, që nuk do të kisha dashur në vend të saj, as devetë e kuqe. Dhe nëse do të ftohesha për të njëjtën gjë në Islam, do t’i […]...
Arkivi

FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri

Përgjigje:  ARKIV FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri 13 – Nëntor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar me interes punimin e znj. Miranda Vickers me titull “Islam in Albania” të botuar në mars 2008 për Grupin e Kërkimeve dhe Vlerësimeve të Përparuara (Advanced Research and Assessment Group) të Akademisë së Mbrojtjes së […]...
Arkivi

Shoqatat Muslimane të Shkodrës shqetësohen nga fushata kristjanizuese në emër të Nënë Terezës

Deklaratë për Shtyp / ARKIV Shoqatat Muslimane të Shkodrës shqetësohen nga fushata kristjanizuese në emër të Nënë Terezës 03-nëntor-07 Shoqata Bamirëse Islame Shkodër, Shoqata e Intelektualëve Kultura Islame dega Shkodër, Klubi Kulturor Drita, Dega e Forumit Musliman Shkodër, shprehin shqetësimin e tyre dhe reagojnë ndaj projektit të qeverisë demokratike për të vendosur në kartën e […]...
Arkivi

FMSH shqetësohet nga fushata kristjanizuese dhe abuzimi me Nënë Terezën

Deklaratë për Shtyp / ARKIV FMSH shqetësohet nga fushata kristjanizuese dhe abuzimi me Nënë Terezën 19-shtator-07 Forumi Musliman i Shqipërisë, ndjehet i shqetësuar për mospërfilljen e organeve shtetërore për t’i dhënë përgjigje kërkesës së Kryesisë së Këshillit të Përgjithshmë të Bashkësisë Islame të Shqipërisë (përfaqësuese e një pjese të rëndësishme të popullit tonë), e cila […]...
Arkivi

Condolences to the people of Pakistan

THE MUSLIM FORUM OF ALBANIA Press Release ARCHIVE 9 October 2005 The Muslim Forum of Albania sends its condolences to the people of Pakistan The Muslim Forum of Albania has learned with great sorrow the events of the tragic earthquake which stroke Pakistan, yesterday on 08th of October, with its epicenter in the city of […]...
ArkiviMediaPer Media

Komuniteti Musliman nuk mund të cenohet

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp / ARKIV 24 / 09 / 2005 Forumi Musliman i Shqipërisë, dënon përpjekjet e Ilir Kullës për të paraqitur dorëheqjen e tij si një presion që i bëhet nga besimtarët muslimanë të Shqipërisë dhe përfaqësuesit e tyre. Ilir Kulla është rrëzuar nga posti që në datën 3 korrik […]...