Forumi Musliman i Shqipërisë

Kategoria: Monitorimi i Mediave

MediaMonitorimi i MediaveNjoftim

Gazeta Mejdani dhe drejtuesi i saj Mustafë Bajrami

Gazeta Mejdani dhe drejtuesi i saj Mustafë Bajrami Informim për publikun! Mbrëmë në një debat televiziv në Kosovë u folë për rastin e Manastirit të Banjskës dhe gjithçka ndodhi përreth tij. Ndër të tjera, aty u diskutua për mënyrën dhe rrjedhën e cilësimit të grupës serbe të armatosur. Bazuar në atë që shkruanin mediat kosovare […]...
ArkiviDiskriminim FetarMonitorimi i Mediave

Deklaratë mbi shoqërimin e imamit të xhamisë së Medresesë në Policinë e Tiranës

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË DEKLARATË PËR MEDIA / ARKIV Deklaratë mbi shoqërimin e imamit të xhamisë së Medresesë në Policinë e Tiranës 28/04/2012   Forumi Musliman i Shqipërisë është njohur me rastin e shoqërimit të imamit të Xhamisë së Medresesë në Drejtorinë e Policisë së Tiranës në Degën e Antiterrorit i bërë me kërkesën e […]...
Monitorimi i Mediave

Islamofobia dhe zhvillimet e saj në kontekstin shqiptar

Roald A. HYSA* Fenomeni i Islamofobisë është një fenomen që u bë më i ndjeshëm në nivel global pas ngjarjeve të 11 shtatorit në SHBA dhe u shfaq në forma të ndryshme në vendet e ndryshme të Perëndimit. Shumë përkufizime janë dhënë për këtë fenomen ku e mbizotëron mu ai mospëlqim i thellë ndaj Islamit […]...
Monitorimi i Mediave

Islamophobia Report 2019-2020

Introduction The period 2019-2020 is characterized by important events that affected the lives of all Albanians and caused difficulties for all citizens without any exception not only at national level, but also worldwide. Especially the November 2019 earthquake and the outbreak of SARS COVID 19 flu pandemic constitute two of such events impacting the lives […]...
MediaMonitorimi i MediaveRaportime

Islamofobia në Shqipëri

Islamofobia në Shqipëri Raporti vjetor 2016 – Hyrje Shfaqjet e islamofobisë gjatë vitit të kaluar kanë qenë nga më të ndryshmet dhe raportimet për diskriminimin e individëve me baza fetare kanë mbrritur nga disa drejtime pranë zyrave të Forumit Musliman të Shqipërisë. FMSH ka disa vite që e monitoron situatën islamofobike në Shqipëri dhe i […]...