Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Islamofobi

MediaOpinion

Islamofobi në rritje në vendet e Bashkimit Evropian

Islamofobi në rritje në vendet e Bashkimit Evropian Roald A. HYSA Rritja e nivelit të Islamofobisë në të gjitha rrjetet sociale, portalet apo edhe agjencitë e ndryshme, të cilat së fundmi kanë përcjellur lajmet mbi djegien e Kuranit Fisnik në Suedi e Danimarkë i ka tejkaluar nivelet e zakonshmërisë mediatike. Megjithëse Danimarka dhe Suedia kanë […]...
MediaNjoftim

Ambasada Suedeze i përgjigjet Forumit Musliman të Shqipërisë

“Ne i refuzojmë me forcë këto akte të cilat në asnjë mënyrë nuk pasqyrojnë opinionet e Qeverisë Suedeze. Djegia e Kuranit ose e ndonjë libri tjetër të shenjtë është fyese, mungesë respekti dhe një akt i qartë provokimi. Ne do të përcjellim letrën tuaj në Suedi siç kërkohet nga ana juaj.” Elsa Håstad- Ambassador Tiranë 04/07/2023 […]...
Media

“Ndaloni Djegien e Kuranit, Djegia e Kuranit nuk është demokraci”

Tiranë, 03/07/2023   Notë proteste drejtuar Ambasadës së Mbretërisë së Suedisë në Tiranë   E nderuar Ms Elsa Håstad- Ambassador   Përmes mediave u njoftuam se një individ ka djegur Kuranin në Stokholm ditën e Bajramit të Kurbanit më 28/06/2023 në mënyrë demonstrative duke fyer dhe ofenduar kështu ndjenjat e të gjithë botës muslimane pa dallim. […]...
NjoftimPer Media

Vëzhgimi Kombëtar mbi Urimet Zyrtare

Vëzhgimi Kombëtar mbi Urimet Zyrtare Kemi kënaqësinë t’Ju njoftojmë të gjithë juve, se në ditët e para të Majit 2022 u mbyll faza e parë e Vëzhgimit Kombëtar mbi Urimet Zyrtare të qeverisjes vendore e qendrore nga ana Forumit Musliman të Shqipërisë. Edhe më heret kemi mbledhur të dhëna të tilla, por monitorimi i sivjetëm […]...
Arkivi

Letër Ministrit të Drejtësisë…

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË     Letër Ministrit të Drejtësisë 3/4/2013 / ARKIV   BISMILAHIR- RRAHMANIR- RRAHIM ME EMRIN E ZOTIT, TË GJITHËMËSHIRSHMIT, MËSHIRUESIT z. Eduard Halimi, Ministër i Drejtësisë Për dijeni: z. Bujar Nishani, president i Republikës së Shqipërisë z. Sali Berisha, kryeministër i Republikës së Shqipërisë z. Ilir Rusmali kryetar i Komisionit të Ligjeve të […]...
ArkiviNjoftim

Gjuhë agresive e përdorur nga SHQIPTARJA.COM

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË reagon ndaj Gjuhës agresive të përdorur nga SHQIPTARJA.COM                                                                                                                           ARKIV/ 25/11/2012   Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me shqetësim shkrimin e Shqiptarja.com ku fatkeqësisht është përdorur një gjuhë e ashpër dhe e pamerituar ndaj muslimanëve nga gazetarët dhe drejtuesit e stafit të Shqiptarja.com. Në shkrimin “Nga Tirana në Siri vdes […]...