Forumi Musliman i Shqipërisë

Monthly Archives: September 2018

Media

FMSH shqetësohet nga presionet e SHISH kundër muslimanëve në Shqipëri

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË  Deklaratë për Shtyp 30-tetor-09 FMSH shqetësohet nga presionet e SHISH kundër muslimanëve në Shqipëri Për dijeni: Presidentit të Republikës, z. Bamir Topi, kryetar i Këshillit të Drejtësisë Kryeministrit, z. Sali Berisha Kryetari i përfaqësisë së OSBE-së në Shqipëri, Robert Bosch Ambasadorit Amerikan në Tiranë, John Withers Forumi Musliman i Shqipërisë ka […]...
Media

Të garantohet respektimi i të drejtës së besimit fetar nga ana e institucioveve të shtetit shqiptar

DEKLARATË PËR SHTYP   Të garantohet respektimi i të drejtës së besimit fetar nga ana e institucioveve të shtetit shqiptar 25 – prill – 2009 Grupi Shqiptar i të Drejtave të Njeriut,  një grup shoqatash muslimane dhe disa organizata të tjera të shoqërisë civile, që veprojnë në mbrojtje të lirive dhe të drejtave të njeriut në […]...
Media

FMSH denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës

Deklaratë për shtyp Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës 31 – dhjetor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë po ndjek me shqetësim të thellë ngjarjet e ditëve të fundit në Rripin e Gazës, ku ushtria izraelite ne cilësinë e okupatorit të tokave palestineze po bombardon pa mëshirë, në kundërshtim me […]...
Media

FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri

Përgjigje  FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri 13 – nentor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar me interes punimin e znj. Miranda Vickers me titull “Islam in Albania” të botuar në mars 2008 për Grupin e Kërkimeve dhe Vlerësimeve të Përparuara (Advanced Research and Assessment Group) të Akademisë së Mbrojtjes së […]...
Media

Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama

Letër  Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama 11 – nentor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me interes zgjedhjet presidenciale në Amerikë dhe fitoren në këto zgjedhje të Senatorit Barak  Obama. Me kete rast ky forum i percjell Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë përgëzime te sinqerta. Forumi uron ambasadorin dhe […]...