Forumi Musliman i Shqipërisë

Kategoria: Raportime

MediaNjoftimRaportime

Civilë nga të dy krahët janë duke paguar çmimin

  Civilë nga të dy krahët janë duke paguar çmimin e një përshkallëzimi të paprecedent në armiqësinë ndërmjet Izraelit dhe Gazas, ndërkaq rritet numri i të vdekurve     Forcat e sigurisë izraelite dhe grupet e armatosura palestineze duhet të bëjnë çdolloj përpjekje për të mbrojtur jetët e civilëve në luftime e sotme* në Izrael […]...
MediaNjoftimRaportime

Kërkesë për emërtime rrugësh në Tiranë

Kërkesë për emërtime rrugësh në Tiranë   Forumi Musliman i Shqipërisë i është drejtuar me një kërkesë të posaçme Bashkisë së Tiranës për vendosjen dhe emërtimin e rrugëve të kryeqytetit me emrat e figurave të shquara muslimane. Në këtë kërkesë janë përfshirë emrat e dy kryebashkiakëve tironas Zyber Hallulli dhe Ali Dërhemi! Po ju drejtohemi […]...
ArabishtDiskriminim FetarMediaRaportime

Islamofobia në Shqipëri 2021

تقرير الإسلاموفوبيا في ألبانيا 2021 مقدمة يعود التقرير الأول عن الإسلاموفوبيا الصادر عن المنتدى الإسلامي الألباني إلى عام 2016، حيث استمرت جهود المنتدى السنوية للحصول على صورة أوضح لأعمال وظواهر الإسلاموفوبيا على أساس كل حالة على حدة. وقد تركز المنتدى الإسلامي الألباني بشكل أوسع فيما يتعلق بالمشاكل التي يواجهها المجتمع المسلم الألباني، ولكون المنتدى على […]...
MediaNjoftimOpinionRaportime

FMSH denoncon gabimet në tekstet shkollore

FMSH denoncon gabimet në tekstet shkollore   Injorancë, gabime të qëllimshme dhe keqdashje   Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon me forcë injorancën publike të shprehur rregullisht në tekstet shkollore të arsimit parashkollor dhe që haset rëndom në mendimin laik të sotëm. Hoxhallarët shqiptarë kanë folur shpesh dhe haptas ku e kanë sqaruar thelbin e Fesë […]...
MediaPer MediaRaportime

Arnavutluk’ta İslamofobi Raporu 2021

Arnavutluk’ta İslamofobi Raporu 2021 Giriş AMF tarafından yayınlanan ilk İslamofobi raporu 2016 yılına aittir. Bunun sonrasında da AMF, vaka bazında ortaya çıkan İslamofobik eylem ve olgularının daha net bir tablosunu elde etmek için yıllık çabalarını sürdürmüştür. AMF’nin çalışması, Arnavut Müslüman topluluğunun karşılaştığı sorunlara daha kapsamlı bir şekilde odaklanmıştır vebundan dolayı topluluğumuza bağlı ortaya çıkan farklı […]...
Raportime

Raporti i Islamofobisë 2019- 2020

Më së fundi pas disa përpjekjesh dhe vështirësish tashmë që dihen FMSH po nxjerr në qarkullim raportin dy-vjeçar mbi Islamofobinë për shkak edhe të gjendjes së pandemisë dhe turbullirave që shkaktoi. Raporti evidenton pak a shumë po ato probleme, të cilat që prej disa dekadash po i vuajnë muslimanët shqiptarë. Kurba e Islamofobisë vërehet se […]...