Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: Feja Islame

Opinion

Aleanca e Fudulit…

Nga Hoxha dr. Justinian TOPULLI Na përcillet se Profeti i Allahut ka thënë: “Kam dëshmuar bashkë me xhaxhallarët e mi një aleancë në shtëpinë e Abdullah ibn Xhudanit, që nuk do të kisha dashur në vend të saj, as devetë e kuqe. Dhe nëse do të ftohesha për të njëjtën gjë në Islam, do t’i […]...
Monitorimi i Mediave

Islamofobia dhe zhvillimet e saj në kontekstin shqiptar

Roald A. HYSA* Fenomeni i Islamofobisë është një fenomen që u bë më i ndjeshëm në nivel global pas ngjarjeve të 11 shtatorit në SHBA dhe u shfaq në forma të ndryshme në vendet e ndryshme të Perëndimit. Shumë përkufizime janë dhënë për këtë fenomen ku e mbizotëron mu ai mospëlqim i thellë ndaj Islamit […]...
NjoftimPer Media

Qëndrimet fyese ndaj Islamit dhe profetit Muhamed, nuk duhet të shërbejnë si mjete të luftës politike

Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me vëmendje zhvillimet e fundit në Francë, ku një mësues u vra brutalisht e po ashtu, ky akt kriminal nxiti fatkeqësisht një fushatë të ulët, poshtëruese e antiligjore ndaj Profetit Muhamed dhe Komunitetit Musliman në Francë e më gjerë në rang global. FMSH  dënon me forcë vrasjen e mësuesit […]...