Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: palestinez

Diskriminim FetarMedia

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë?

Cili është objekti i konfliktit Izrael-Palestinë? Një udhërrëfyes i thjeshtë Ka vrarë dhjetëra mijëra njerëz dhe ka shpërngulur miliona të tjerë. E ardhmja e tij gjendet në të shkuarën e tij. Ne po e zbërthejmë atë.   Nga stafi i Al Jazeera-s   Konflikti izraelo-palestinez, i cili ka shkaktuar vdekjen e dhjetëra mijëra jetëve dhe […]...
MediaNjoftimOpinion

Grabitja

Grabitje Izraeli e përligj grabitjen e tokës së palestineze përmes dy narrativave, njëra historike dhe tjetra fetare. Ajo historike duket se përdoret më së shumti për opinionin ndërkombëtar, edhe pse është skandaloze për nga logjika dhe legjitimiteti që pretendon. Por ajo që ka më shumë rëndësi mendoj se, është pikërisht narrativa fetare, e cila është […]...