Forumi Musliman i Shqipërisë

All posts by admin

Opinion

Aleanca e Fudulit…

Nga Hoxha dr. Justinian TOPULLI Na përcillet se Profeti i Allahut ka thënë: “Kam dëshmuar bashkë me xhaxhallarët e mi një aleancë në shtëpinë e Abdullah ibn Xhudanit, që nuk do të kisha dashur në vend të saj, as devetë e kuqe. Dhe nëse do të ftohesha për të njëjtën gjë në Islam, do t’i […]...
Arkivi

Të garantohet respektimi i të drejtës së besimit fetar nga ana e institucioneve të Shtetit Shqiptar

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË DEKLARATË PËR SHTYP/ ARKIV Të garantohet respektimi i të drejtës së besimit fetar nga ana e institucioneve të Shtetit Shqiptar  25 – prill – 2009 Grupi Shqiptar i të Drejtave të Njeriut,  një grup shoqatash muslimane dhe disa organizata të tjera të shoqërisë civile, që veprojnë në mbrojtje të lirive dhe të drejtave […]...
Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës

Deklaratë për shtyp/ ARKIV Forumi Musliman i Shqipërisë denoncon dhunën cioniste ne Rripin e Gazës 31 – dhjetor – 2008  Forumi Musliman i Shqipërisë po ndjek me shqetësim të thellë ngjarjet e ditëve të fundit në Rripin e Gazës, ku ushtria izraelite ne cilësinë e okupatorit të tokave palestineze po bombardon pa mëshirë, në kundërshtim […]...
Arkivi

FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri

Përgjigje:  ARKIV FMSH: Miranda Vickers gabon mbi Islamin në Shqipëri 13 – Nëntor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka lexuar me interes punimin e znj. Miranda Vickers me titull “Islam in Albania” të botuar në mars 2008 për Grupin e Kërkimeve dhe Vlerësimeve të Përparuara (Advanced Research and Assessment Group) të Akademisë së Mbrojtjes së […]...
Arkivi

Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama

Letër- ARKIV:   Forumi Musliman i Shqipërisë përgëzon Presidentin Obama 11 – nëntor – 2008 Forumi Musliman i Shqipërisë ka ndjekur me interes zgjedhjet presidenciale në Amerikë dhe fitoren në këto zgjedhje të Senatorit Barak  Obama. Me këtë rast ky Forum i përcjell Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë përgëzime të sinqerta. Forumi uron […]...
Arkivi

FMSH i apelon OSBE-së, që të ndihmojë në luftën kundër Racizmit dhe Islamofobisë në Shqipëri

Letër -ARKIV: FMSH i apelon OSBE-së, që të ndihmojë në luftën kundër Racizmit dhe Islamofobisë në Shqipëri 03 – Qershor – 08/ Për:  Shkëlqesinë e tij, Kryetari i përfaqësisë së OSBE-së në Shqipëri, Ambasadori Robert Bosch I nderuar z. ambasador, Të mbështetur në deklaratën e kryetarit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë z. Miguel Angel Moratinos, të datës 10 tetor 2007, në Deklaratën […]...