Forumi Musliman i Shqipërisë

Tag Archives: FMSH

ArkiviMediaPer Media

FMSH reagon për xhaminë e Fatihut në Shkodër

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 26/10/2005 Forumi Musliman i Shqipërisë është njohur nëpërmjet mediave dhe dokumentave të ndryshëm, mbi një projekt që Instituti i Monumenteve të Kulturës në Tiranë, kërkon të realizojë në Shkodër, për të restauruar Xhaminë e ‘Sulltan Fatihut’ në Kalanë e Rozafës, me pretendimin se dikur ajo ka qënë […]...
Arkivi

Condolences to the people of Pakistan

THE MUSLIM FORUM OF ALBANIA Press Release ARCHIVE 9 October 2005 The Muslim Forum of Albania sends its condolences to the people of Pakistan The Muslim Forum of Albania has learned with great sorrow the events of the tragic earthquake which stroke Pakistan, yesterday on 08th of October, with its epicenter in the city of […]...
ArkiviMediaPer Media

FMSH dënon sulmet terroriste në Londër

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË DEKLARATË PËR SHTYP / ARKIV 08.07.2005 Forumi Musliman i Shqipërisë dënon me indinjatë të thellë aktet terroriste që janë kryer në Londër më 07.07.2005. ai shpreh dhimbjen e thellë për viktimat e këtij atentati çnjerëzor dhe bashkohet me familjet e viktimave dhe gjithë popullin britanik në dhimbje. Terrorizmi si fenomen nuk ka lidhje me thelbin e asnjë religjioni, dhe aq më tepër me atë Islam, i cili paqen, mirëkuptimin dhe tolerancën midis njerëzve e ka në themelin e tij. Forumi Musliman i Shqipërisë është i angazhuar në mbrojtjen dhe kultivimin e vlerave më të çmuara të qytetërimit në përgjithësi, dhe atij musliman në veçanti, dhe tërheq vëmendjen se akte të këtilla kriminale dhune, mbi njerëz të pafajshëm nuk mund të zgjidhin asnjë lloj problem. Përkundrazi ato janë rrënuese të harmonisë ndërqytetëruese dhe ndërfetare, dhe bien ndesh me mësimet e Islamit. Forumi Musliman i Shqipërisë i apelon të gjithë shqiptarëve kudo që ata ndodhen, dhe në veçanti shqiptarëve muslimanë që jetojnë në Britaninë e Madhe, që në këto momente dhimbjeje dhe terrori t’i qëndrojnë pranë popullit britanik dhe ndajnë me ata dhimbjen. Në të njëjtën kohë, Forumi Musliman i Shqipërisë i bën apel Komunitetit Ndërkombëtar dhe mediave në përgjithësi, që në opinionet e tyre, të bëjnë një herë e mirë dallimin e qartë ndërmjet Islamit dhe terrorizmit si dy realitete që e përjashtojnë njëra-tjetrën. Lexime: 144...
ArkiviMediaNjoftimPer Media

Misioni i Forumit Musliman të Shqipërisë

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË Deklaratë për Shtyp/ ARKIV 14 / 06 / 2005 Forumi Musliman i Shqipërisë, në lidhje me njoftimet që janë dhënë në shtyp, më datë 14. 06. 2005 bën sqarimet e mëposhtëme: –          në datë 14. 06. 2005, Gazeta Shqiptare në shkrimin mbi shoqatën tonë të titulluar ”Muslimanët, lind organizata paralele”, aludohet se […]...
Per Media

Figurat e shquara muslimane dhe 100-vjetori i Shtetit Shqiptar

FORUMI MUSLIMAN I SHQIPËRISË – Figurat e shquara muslimane dhe 100-vjetori i Shtetit Shqiptar 30/11/2012 Në ditët që shkuan të festimeve mbi 100-vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë dhe ngritjes së flamurit tonë kombëtar në Vlorë u ndërmorën shumë iniciativa, festime e dekorime të figurave të ndryshme vendore e kombëtare. Megjithëse hoxhallarët shqiptarë kanë dhënë një […]...